De Boer 4 your roof zoekt een

Technisch Trainer

LOCATIE

Schoten

GEPLAATST OP

13-12-2017

Bedrijfsinfo

De Boer (www.deboer.be), met hoofdzetel te Schoten, is als Belgisch bedrijf uitgegroeid tot een mondiale producent van totaaloplossingen voor platte daken. De Boer “zet de vijfde gevel op één” en gaat daar - via het creëren van innovatieve toepassingen - steeds verder in: gaande van bitumineuze dakmembranen en vloeibare afdichtingssystemen tot groendaken, groene gevels, valbeveiligingssystemen en dakbeveiliging. De Boer benadert de markt via professionele partners zoals dakdekkers, distributeurs, architecten en studiebureaus. De Boer telt intussen 55 medewerkers en realiseert een zakencijfer van om en bij de 25 mio. euro.
De Boer levert hoogwaardige producten en kwalitatieve dienstverlening en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. We willen ook in de toekomst verder groeien en professionaliseren. Vakmanschap, ambacht, nieuwe technologieën en ecologische concepten komen steeds centraler te staan. Onze klanten kunnen beroep doen op technisch advies in specifieke situaties, over bepaalde producten en oplossingen op maat. Om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen zijn we op zoek naar een gedreven, enthousiaste en professionele Praktijkspecialist Plat Dak.

Profiel

 Je hebt een technisch profiel met ervaring in coördinatie van projecten, type meestergast, projectleider, projectcoördinator bij dakdekkers
 Je beheerst de Nederlandse, Franse en Engelse taal voldoende en bent bereid naar het buitenland te reizen in de toekomst
 Je bent een uitstekende communicator, die mensen kan inspireren en in staat is technische kennis op een dynamische en enthousiaste manier over te brengen
 Je bent op zoek naar een uitdaging en het schrikt je niet af om de functie en het trainingscentrum zelf vorm te geven
 Je bent klantgericht en diplomatisch (assertief, empathisch en een actieve luisteraar)
 Je gaat planmatig en gestructureerd te werk, met de nodige nauwkeurigheid
 Het ligt in je natuur om probleemoplossend te denken

Functieomschrijving

Als Praktijkspecialist Plat Dak word je verantwoordelijk voor de uitwerking, opvolging en implementatie van het praktijkgedeelte van het Kenniscentrum Daktechniek. Je speelt een belangrijke rol in de planning en uitbouw van het trainingscentrum.
Je rapporteert aan de Manager van het Kenniscentrum Daktechniek die een theoretische achtergrond heeft en je wordt door hem ondersteund in de uitbouw van het praktijkgedeelte. Als Praktijkspecialist Plat Dak sta je heel dicht bij de markt en bij de klanten: je weet wat er zich in de field afspeelt, je ondersteunt de commerciële ploeg vanuit praktijk-technisch oogpunt en je bent in staat je technische kennis op een inspirerende manier aan klanten over te brengen. Je hebt er geen probleem mee om op termijn korte verplaatsingen naar het buitenland te doen in het kader van je functie.
Jouw takenpakket:
 Je bent verantwoordelijk voor het uitbouwen van het trainingscentrum: je bedenkt en implementeert de optimale inrichting voor de ontvangstruimte, de aula, de showroom en het atelier.
 Samen met je leidinggevende werk je de opleidingspakketten uit die je zal geven aan onze klanten. Hierbij verwerk je niet alleen technische toepassingen en productkennis, maar hou je ook rekening met werforganisatie en veiligheid op de werf.
 Je zorgt voor het continu up to date houden van de inhoud en vorm van de opleidingen.
 Je staat in voor de coördinatie en begeleiding van alle praktijkdemo’s, praktijkopleidingen en applicatievideo’s.
 Je organiseert in samenspraak met de salesverantwoordelijken technische voordrachten en vormingssessies voor klanten.
 Je rol bestaat er eveneens in om technisch praktijkgerichte werfbegeleidingen, dakanalyses en dakinspecties uit te voeren.
 Bij klachtenbehandeling sta je ter beschikking voor andere afdelingen om aanvullend advies en/of technische assistentie te verschaffen.
 Je helpt de salesverantwoordelijken met alle praktijkvragen m.b.t. daktechniek. Indien nodig doe je dit in samenwerking met onze andere kenniscentra indien de problematiek je vakterrein overschrijdt.
 Je promoot actief de diensten van het Kenniscentrum Daktechniek en helpt met de realisatie van het daartoe benodigd promotiemateriaal.
 Voor ons DuO Certified Applicator Model sta je in voor het geven van de opleiding, het afnemen van het examen en voor de werfcontrole aan de hand van een checklist. Na de werfcontrole verzorg je de verslaggeving en de fotoreportage.
 Je maakt deel uit van het Onderzoek en Ontwikkelingsteam dat nieuwe producten en technieken ontwikkelt en je begeleidt de praktische uitvoering en tests.

Wij bieden U

Een toffe en afwisselende functie met heel wat verantwoordelijkheid om de functie zelf vorm te geven en met ruimte om jezelf professioneel verder te ontwikkelen. Een job waar jouw inzet en resultaten een zichtbaar verschil maken. Een no-nonsense werkomgeving met directe en open samenwerkingsrelaties met zowel management als collega’s op kantoor en in the field. Een omgeving waar je initiatieven kan lanceren, waar je creatief mag meedenken en waar je een actieve bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw van het Quality Center.

Samenvatting
Vacature: Technisch Trainer
Uren: Onbepaalde duur