Kaneka. zoekt een

Application Specialist Siemens MES

BEDRIJF

Kaneka.

LOCATIE

Westerlo

GEPLAATST OP

07-08-2018

Bedrijfsinfo

Kaneka Belgium nv is een toonaangevend bedrijf in de chemische sector met 350 medewerkers. In onze vestiging in Westerlo-Oevel produceren en commercialiseren we hoogwaardige MBS en acrylaatpolymeren, vloeibare polymeren en lichtgewicht geschuimde kunststoffen, voor toepassingen in de bouw-, automobiel- en verpakkingsindustrie.
In al onze activiteiten staan innovatie, veiligheid en milieubewust denken voorop.

Profiel

• Bachelor of Masteropleiding; ICT - Industriële Wetenschappen of Elektromechanica
• Pro-actief en analytische persoonlijkheid met duidelijk gevoel voor de eindgebruikers / key users. Met een systematische aanpak met inzet en inzicht om processen te verbeteren.
• Enkele jaren ervaring in industriële automatisering, bij voorkeur in de chemie.
• Aantoonbare ervaring in het MES / MOMS domein, waaronder ISA 95, ISA 88 en modeleren (BPM).
• Sterke communicator die in staat is de benodigde kennis en vaardigheden op een gestructureerde wijze aan te leren aan de eindgebruikers via workshops en trainingen.
• Kennis van Microsoft Power BI is een voordeel.

Functieomschrijving

Samen met een team interne en externe medewerkers zorg je voor de succesvolle implementatie van het Siemens MES systeem. Gaandeweg vergaar je de nodige expertise van het MES systeem en bij de go live neem je de rol van applicatie beheerder op.
Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van de technische specificaties en voor de projectplanning en functionele omschrijvingen..
Je zorgt voor het opzetten en uitwerken van de nodige trainingen om key users en gebruikers actief te begeleiden en op te leiden in het gebruik van het systeem. Je staat in continu contact met productie medewerkers om hun doelstellingen te vertalen naar user requirements
Na verloop van tijd verschuift je focus langzaam richting andere applicaties.

Wij bieden U

Als MES applicatie beheerder maak je deel uit van de IT afdeling bestaande uit een achttal collega’s met elk een eigen specialisatie. Je werkt in een nieuwe, toekomst gerichte en sterk groeiende internationale Japanse multinational.
Je zal een intensieve startersopleiding volgen en regelmatig bijkomende trainingen om jezelf verder te kunnen professionaliseren zodat je een expert wordt binnen je domein.
Wij bieden een solide verloning met uitgebreide extralegale voordelen en een goede work-life balance.
Kaneka ligt in Oevel – Westerlo, een filearme werkomgeving.

Samenvatting
Vacature: Application Specialist Siemens MES
Uren: Onbepaalde duur